Nagyításhoz kattintson a képre!

BorZsongás Fesztivál

Zsongó borudvarok és igazi tavasz a Villányi Borvidéken! A Villányi borvidék településein zsongó helyszínekre várjuk szeretettel!

Már tizenegyedik alkalommal készülünk a Villányi borvidék legpezsgőbb, legszínesebb programjait kínáló BORZSONGÁS FESZTIVÁLRA.

Az idei évben hét településen tizennyolc borúti szolgáltató készülődik kedvenc majálisára és vár mindenkit szeretettel április 29-től május 1-ig.

A rendezvény lüktetését, emberközeliségét, sokszínűségét kedvelik az évről évre visszatérő vendégek. Az elnevezésből is következtetni lehet arra a lendületre és izgalomra, amellyel a pincék, éttermek készülnek.

Az egyedi hangvételű program kiválóan megmutatja a fiatalos, vidám, vendégszerető borvidék valódi arcát. A BorZsongás fesztiválra a meghitt, barátságos, vidéki vendéglátás hangulata és a változatosság élménye jellemző. Érdemes kényelmes cipőt húzni és élvezni a programokat, legyen az májusfaállítás, színház, koncert, blues, rock'n'roll, komoly vagy népzene, piknik, borász futball vagy túrázás. A családokat gyermek játszóházak, kézművesek várják.

A Villány- Siklósi Borút nem lenne az ami, ha szolgáltatói nem készülnének finom zsongó ételekkel és kiváló borokkal az ínyencek kedvére. Elmaradhatatlan a STIFI VERSENY, amely székhelyet váltott, így idén Palkonyán gyűlnek össze a szakértők, gasztrobloggerek, újságírók, hentesek, hogy kiválasszák a Villányi borvidék legízletesebb szalámiját.

Akik zenélnek (többek között): Pesti Zoli, Rózsa Bernadett & Bognár Szabolcs, Rokokó Rosé, Mongooz & the Magnet, Deák Bill Gyula, Kisesti, Daru Péter, MK-pell, Rádió Lokál, Monte Carlo, Büdös Vornyik, A Köztársaság Bandája, Bohemian Brass Quintets, „Nekemteccik”.

Zsongó borudvarok: Janus Borház, Malatinszky Présház, CzukorBorsó, Joó Pince, Vineas-Aborozó, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, PalKonyha, Hárságyi Pince, Mokos Pince, Sárga Ház, Bock Pince, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Kúria Borétterem, Mandula Étterem és Bor Bár, Ottó Pince, Polgár Pince és Panzió, Sauska Pincészet, Villányi RendezvénytérA BorZsongáson lesz májusfaállítás, blues-, jazz-, rock'n'roll, magyar táncház és latin tánctábor, grill party, stifolderverseny, Bor-Ász futball gálamérkőzés és természetesen villányi borok, ételkülönlegességek, kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás, gyalog-, és kerékpártúrák a borvidék dűlői között.

Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű programban vehet részt, ha ellátogat hozzánk!

Zsongjunk együtt, vár a tavasz!

Péntek - 2016. április 29.

Koncertezős, fűbenfekvős, napozós, túrázós, borozós, piknikezős, jazz, rock és népzenei programos péntekkel várjuk...

Szombat - 2016. április 30.
Csodás túrák,koncertek, grill terasz, exkluzív ételkülönlegességek, piknik -a tavasz ízei, Comis bemutató, kerti party, kézműves mesterségek, borkóstolók minden mennyiségben. Igazi majális!

Vasárnap - 2016. május 1.
A hosszú hétvége levezetéseként macskajajűző és gyerekprogramokkal várjuk a fesztivál utolsó napján!
A BorZsongás Fesztivál helyszínei között, "Zsongó transzfer" rendelhető a házigazdáknál.


Villányi programok

  • Rozé Fesztivál

    Villány, 2016. július 15 - 16.
    Rozé színbe öltözik Villány július 15-16-án, hogy az országban egyedülálló módon ünnepelje a rozé borokat.
Települések Villány közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Gasztronómia, Koncertek és fesztiválok
helyszín
  • Dél-Dunántúl, Borvidéken

  • Villány

    Villány a a Siklósi kistérségben, a Villányi-hegységtől keletre található, 2500 fős település. A városban összesen 200 család foglalkozik valamilyen formában borértékesítéssel, ve...

Szállások Villánybanés környékén


lapozás: |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 8-16 óráig
E-mail: info@utisugo.hu